Utstyrsliste

Alle tips i denne utstyrslisten er veiledende. Det kan være unntak og andre behov for enkelte. Spør gjerne trenerne dersom dere er usikre. 


Støvler

Det er viktig å ha støvler som passer og sitter godt rundt foten. Det er ikke gøy å stå på ski i vonde støvler. Man skal vokse ut av støvler og ikke inn i dem. Få hjelp i butikk. Støvler som sitter godt er viktig for å få kontakt med skien. Støvler former seg etter foten. Er det en ting man bør kjøpe nytt er det derfor støvler sånn at de tilpasser seg din fot. 


Ski

Til dette kurset kan all slags ski brukes, men såkalte twintip ski er anbefalt. Disse kan kjøpes i ulike lengder, men en kortere ski er mer "leken" å gjøre triks på og enklere å kontrollere. En grei huskeregel her er å måle skien til samme høyde som nesetippen.


Staver

Staver er valgfritt, men strengt tatt ikke nødvendig når man kjører mye i parken. Passende høyde på staver skal danne en 90 graders vinkel i albueleddet når man står oppreist og holder stavene. Det er veldig vanlig å ha noe lavere staver enn dette for de som boltrer seg mye i parken (ca 10 cm). 


Hjelm & briller

Hjelm er påbudt for barn og ungdom og skal alltid brukes, både på trening og i eventuelle konkurranser. Når man skal velge hjelm er det viktig å tenke på funksjonalitet, passform og vekt. 

Når man velger skibriller er det viktig å velge en brille som er funksjonell og som passer godt til hjelmen. Når mesteparten av trening foregår på ettermiddag- og kveldstid er det lurt å ha briller med klare glass.


Ryggplate

Det anbefales av Norges Skiforbund at alle bør kjøre med ryggplate og dette er også noe vi i Njård ønsker at våre utøvere bruker. Det er absolutt ikke viktig å kjøpe nytt utstyr. Nytt utstyr er ofte dyrt, og brukt utstyr kan være veldig bra. Mange barn vokser fort og trenger ofte nytt utstyr, og da kan det være lurt å kjøpe brukt utstyr. Som nevnt så kan støvler være greit å kjøpe nytt, slik at de tilpasses løpernes egne føtter. 

Hvis dere ønsker å kjøpe brukt utstyr er det viktig at skiene ikke har store sprekker eller riper i sålen, og at det er nok stålkant igjen på skiene. Brukt utstyr kan kjøpes på Njård Sportsmesse, Finn.no eller ulike Facebook-gruppen for brukt utstyr.