Treningstilbud U16

U16-gruppen i Njård alpint er skapt for våre mer avanserte unge skiløpere, hovedsakelig rettet mot ungdom som går i 9. og 10. klasse i grunnskolen. Selv om vi vedlikeholder vektleggingen av skiteknikk kombinert med lek og moro, går U16-programmet et skritt videre fra det robuste grunnlaget som er etablert i U14. Aktivitetene er utformet for å være engasjerende, utfordrende og å introdusere løperne til ytterligere komplekse deler av løypekjøring. I løpet av vintersesongen følger U14-treningene NSFs grenfordeling, med primært Storslalom trening (ca. 50%), med en jevn fordeling av SL (ca. 25%), Super-G (ca. 25%) trening, med introduksjon til Utfor. 

Etter 2 år i U16 gruppen vil du være meget godt forberedt på skigymnas, om du har dette som et personlig mål!

For de som deltar i U16, forventer vi at løperne er selvstendige og dyktige skikjørere, samtidig som vi tilpasser treningen til hvert individs nivå, enten det er løypekjøring eller frikjøring. Dette sikrer en optimal treningsopplevelse, hvor hver løper kan utfordre sine egne grenser, forsterke sin tekniske forståelse og oppleve stor grad av mestring og fremgang. Selv om vi oppmuntrer til økt selvstendighet, verdsetter vi fortsatt foreldres tilstedeværelse i bakken for å støtte og heie på deres voksende skiløpere. Foreldre blir også bedt om å bidra i organiseringen av treninger på en roterende basis for å sikre en smidig og effektiv økt for alle involverte.

Gjennom en sesong i U16 gruppen vil du i tillegg lære om mental trening, kosthold, treningsteori, idretspsykologi, utstyrsvedlikehold etc. Alt med formål om å fremme en mer sammensatt og robust Alpinist, som vil tåle en skikarrieres opp og nedturer. I tillegg vet vi at det kan være krevende å følge opp barnet ditt gjennom en idrettskarriere og pubertet. I den anledning tilbyr vi opplæring, veiledning og kunnskapsformidling til foreldre etter ønske og behov. Du finner også mer under fanen "INFO -> Fagstoff".


Klikk her for å melde deg inn:


For de som ikke ønsker progresjonen videre til løypekjøring, anbefaler vi en overgang til FLYT-gruppen. På FLYT holdes det et fokus på lek og morro utenfor løype, med fokus på utvikling av brede skikjøringsferdigheter ved bruk av blant annet skogsløyper, terrengpark og trampolinetreninger! 

Sjekk ut FLYT her!


Alle alpinister over 13 år MÅ tegne idrettsforsikring gjennom NSFs lisensordning! Les mer her

Treningstilbud på vinteren

Njård Alpint organiserer faste treninger 3 dager i uken (mandag/tirsdag/torsdag) for U16 gruppen i Skimore anlegget, men kjører hovedsakelig i Vestkleiva (Bakke nr. 3) og Wyller (Bakke nr. 12). Annenhver mandag vil det være Super-G trening i Wyller og SL i Vestkleiva. I tillegg har vi et unikt tilbud med "alpint-turn" hver onsdag gjennom hele året, gjennomført i Njårdhallen av en av våre erfarne turntrenere. På toppen av disse 4 faste dagene, tilbyr vi trening på fredager i Wyller og samlinger til Hafjell, Kvitfjell, Trysil, Juvass, SNØ etc. gjennom hele året. 

Oppmøtet er alltid på toppen av heisen man skal ha trening på den gjeldende dagen. Vi anbefaler også at U16 løpere følger vårt helårs ski og barmarks opplegg, som passer bra for både de som "bare vil ha det gøy på trening" og "fremtidens verdensmester". 

Alle skisamlinger utenfor Skimore anlegget holdes utenfor den årlige treningsavgiften, som dermed gir oss mulighet til å ha en av Oslos laveste treningsavgifter, mens vi fortsatt tilbyr like mange eller flere skidager. Dette er vårt bidrag for å holde alpinsporten tilgjengelig for så mange som mulig så lenge som mulig! 


Hvordan bli medlem i Njård Alpint

 1. Først må du bli klubbmedlem ved å melde deg inn HER!
 2. Følg påmeldingslink under det treningstilbudet som er aktuelt for deg
 3. Last ned Spond appen via appstore/google play    

Ved å betale treningsavgiften vil du bli lagt inn i Spond-gruppen som gjelder for deg, hvor du vil få all informasjon om treninger, treningstider og påmelding til treninger og samlinger.

Treningstilbud på sommeren

Njård Alpint organiserer faste treninger hver mandag, tirsdag onsdag og torsdag utenom fellesferien, for U16 gruppen i lokalene til Njård, lokalisert rett ved T-bane stoppet "Makrellbekken".


Disse treningene er en kombinasjon av morsomme og utfordrende opplevelse for barna, hvor de vil oppleve stor grad av mestring. På disse treningene har vi som mål at alle skal oppleve treningsglede, og bygge grunnleggende motoriske ferdigheter før vinteren og resten av livet! I tillegg legger vi stor vekt på å bygge fysisk kapasitet for å redusere skaderisiko og bedre prestasjon og fremgang gjennom vinteren. En typisk treningsuke innebærer styrketrening, utholdenhetstrening, spenst og hurtighet, skadeforebygging og utvikling av motoriske ferdigheter i turnanleggene våre. 

På disse treningene vil du som deltaker få prøve deg på blant annet:

 • Turntrampoline
 • Trampett
 • Airtrack med og uten øvelser
 • Hinderløyper som utfordrer balanse, koordinasjon, spenst og hurtighet
 • Styrke, utholdenhet og crossfit inspirerte økter
 • Sykling (terrengsykkel)
 • Rollerblades
 • etc.