Treningstilbud

"Nordmenn er født med ski på beina"


Talent er IKKE medfødt, men utvikles gjennom innsats og mestring i et miljø som fremmer vekstmentalitet! 


Hos Njård Alpint er vekstmentalitet i kjernen av vår filosofi! Med riktig veiledning og et godt miljø kan alle bli gode på ski. På våre treninger vil du oppleve stor grad av individuell tilpasning og oppfølging på tvers av alle aldre.


Alpint er en helårsidrett!

Alpint er ikke bare en vintersport, men heller en helårsidrett! Som en fysisk krevende idrett vil man få mye mer ut av skikjøringen om man er i god fysisk form. For å få mest utbytte av tiden i bakken, tilbyr derfor Njård Alpint trening hele året for alle aldersgrupper.

På vinteren holder vi skitreninger lokalt i Tryvann, med fokus på morsom og variert skikjøring. I tillegg holder vi treningssamlinger regelmessig gjennom høsten, vinteren og våren på Juvass, SNØ, Hafjell, Kvitfjell, Trysil etc. 

På sommeren (mai-oktober) gjennomfører vi "barmarkstrening" i Njårdhallen. På barmark, i likhet som i skibakken, fokuserer vi på stor variasjon og personlig utvikling. På disse treningene vil du utvikle de viktigste fysiske egenskapene for alpint, gjennom en variasjon av styrketrening, utholdenhetstrening, turn, stafetter, konkurranser og mye mere!

De forskjellige aldersgruppene

En alpint sesong sies å starte 1. mai og slutter 30. april. Dette vil si at aldersgruppene hovedsakelig følger skolens klasse/alderssystem, hvor de deles inn i U8 og yngre, U10, U12, U14 og U16. Etter U16 begynner løperne å konkurrere i FIS, som hovedsakelig organiseres av skigymnasene.

< U8: Frem til 30. april i 2. klasse tilhører man denne aldersgruppen

U10: Fra 1. mai i 2. klasse og til 30. april i 4. klasse tilhører man denne aldersgruppen

U12: Fra 1. mai i 4. klasse og til 30. april i 6 klasse tilhører man denne aldersgruppen

U14: Fra 1. mai i 6. klasse og til 30. april i 8. klasse tilhører man denne aldersgruppen

U16: Fra 1. mai i 8. klasse og ut 10. klasse tilhører man denne aldersgruppen

Masters: for alle 18+, foreldre, avdanka alpinister eller om du bare kunne tenke deg å "prøve litt"

FLYT: for alle som ønsker en god og sosial gruppe å kjøre fritt, skogsløyper og park med på vinteren, og morsom turn og trampolinetrening på sommeren.


Treningstilbud på vinteren

U8-U10 har faste treninger 2-3 dager i uken (tirsdag/onsdag/torsdag)

U12 har faste treninger 3 dager i uken (tirsdag/onsdag/torsdag)

U14-U16 har faste treninger 4 dager i uken (mandag/tirsdag/torsdag + turn på onsdager)

Masters har faste treninger 1-2 dager i uken (fast hver onsdag + enkelte mandager)


Hvordan bli medlem i Njård Alpint

  1. Først må du bli klubbmedlem ved å melde deg inn HER!
  2. Følg påmeldingslink under det treningstilbudet som er aktuelt for deg
  3. Last ned Spond appen via appstore/google play    

Ved å betale treningsavgiften vil du bli lagt inn i Spond-gruppen som gjelder for deg, hvor du vil få all informasjon om treninger, treningstider og påmelding til treninger og samlinger.

Njård Alpint Treningsgrupper sesongen 23/24:

U8 (2018/2017/2016)

U8-gruppen retter seg mot våre aller yngste skiløpere, passende for barn i siste barnehageår og opp til 2. klasse i grunnskolen. Med fokus på å utvikle grunnleggende skiteknikk, legger dette programmet vekt på lek og glede over hele skianlegget. Selv om morsomme og lekne aktiviteter står i sentrum, blir barna også introdusert til løypekjøring.

Det forventes at barna som deltar i dette programmet kan stå på ski uten hjelp og er i stand til å ta koppheisen på egen hånd. Dette sikrer at hvert barn får mest mulig ut av opplevelsen og kan begynne å utforske verden av alpint med tillit og glede. Foreldre må være med i bakken! 

Les mer her!

Klikk her for å melde deg inn:

U10 (2015/2014)

U10-gruppen er skapt for våre unge, men litt mer erfarne skiløpere, tiltenkt barn som går i 3. og 4. klasse i grunnskolen. Mens vi fortsatt legger vekt på å utvikle skiteknikk og har et sterkt fokus på lek og moro, bygger U10-programmet videre på det grunnlaget som er lagt i U8. Aktivitetene er både morsomme og litt mer utfordrende, og løperne blir introdusert til mer avanserte deler av løypekjøring. 

For deltakere i U10 er det viktig at de er selvstendige skikjørere i skibakken, hvor vi tilpasser løype- og frikjøringsøvelser etter den enkeltes nivå. Dette sikrer at hver løper får mest mulig ut av treningsopplevelsen og fortsetter å utvide sin forståelse og kjærlighet til alpint med tillit, glede og mestring. Vi anbefaler at foreldre er til stede i bakken for å støtte og oppmuntre deres unge skiløpere.

Les mer her!

Klikk her for å melde deg inn:

U12 (2013/2012)

U12-gruppen er designet for våre unge, men erfarne skiløpere, primært rettet mot barn som går i 5. og 6. klasse i grunnskolen. Selv om vi fortsatt legger vekt på å utvikle skiteknikk med et sterkt fokus på lek og moro, bygger U12-programmet videre på det solide fundamentet som er lagt i U10. Aktivitetene er både morsomme og mer utfordrende, og løperne blir introdusert til enda mer avanserte aspekter av løypekjøring. Gjennom vinteren er U12 treningene hovedsakelig basert på storslalom trening, med jevnt innslag av SL og introduksjon til Super-G trening. 

For deltakere i U12 er det viktig at de er selvstendige skikjørere i bakken, hvor vi tilpasser løype- og frikjøringsøvelser etter den enkeltes nivå. Dette sikrer at hver løper får mest mulig ut av treningsopplevelsen og fortsetter å utvikle sin forståelse og kjærlighet for alpint, teknisk utvikling og mestring. Selv om vi oppfordrer løperne til økt selvstendighet, anbefaler vi fortsatt at foreldre er til stede i bakken for å støtte og oppmuntre deres unge skiløpere. Foreldre blir også bedt om å bidra i organiseringen av treninger på en roterende basis for å sikre en smidig og effektiv økt for alle involverte.

Les mer her!

Klikk her for å melde deg inn:

U14 (2011/2010)

U14-gruppen i Njård alpint er skapt for våre mer avanserte unge skiløpere, hovedsakelig rettet mot ungdom som går i 7. og 8. klasse i grunnskolen. Selv om vi vedlikeholder vektleggingen av skiteknikk kombinert med lek og moro, går U14-programmet et skritt videre fra det robuste grunnlaget som er etablert i U12. Aktivitetene er utformet for å være engasjerende, utfordrende og å introdusere løperne til ytterligere komplekse deler av løypekjøring. I løpet av vintersesongen følger U14-treningene NSFs grenfordeling, med primært Storslalom trening (ca. 50%), med en jevn fordeling av SL (ca. 25%) og Super-G (ca. 25%) trening.

For de som deltar i U14, forventer vi at løperne er selvstendige og dyktige skikjørere, samtidig som vi tilpasser treningen til hvert individs nivå, enten det er løypekjøring eller frikjøring. Dette sikrer en optimal treningsopplevelse, hvor hver løper kan utfordre sine egne grenser, forsterke sin tekniske forståelse og oppleve stor grad av mestring og fremgang. Selv om vi oppmuntrer til økt selvstendighet, verdsetter vi fortsatt foreldres tilstedeværelse i bakken for å støtte og heie på deres voksende skiløpere. Foreldre blir også bedt om å bidra i organiseringen av treninger på en roterende basis for å sikre en smidig og effektiv økt for alle involverte.

Les mer her!

Klikk her for å melde deg inn:

U16 (2009/2008)

U16-gruppen i Njård alpint er skapt for våre mer avanserte unge skiløpere, hovedsakelig rettet mot ungdom som går i 9. og 10. klasse i grunnskolen. Selv om vi vedlikeholder vektleggingen av skiteknikk kombinert med lek og moro, går U16-programmet et skritt videre fra det robuste grunnlaget som er etablert i U14. Aktivitetene er utformet for å være engasjerende, utfordrende og å introdusere løperne til ytterligere komplekse deler av løypekjøring. I løpet av vintersesongen følger U14-treningene NSFs grenfordeling, med primært Storslalom trening (ca. 50%), med en jevn fordeling av SL (ca. 25%), Super-G (ca. 25%) trening, med introduksjon til Utfor. 

Etter 2 år i U16 gruppen vil du være meget godt forberedt på skigymnas, om du har dette som et personlig mål!

For de som deltar i U16, forventer vi at løperne er selvstendige og dyktige skikjørere, samtidig som vi tilpasser treningen til hvert individs nivå, enten det er løypekjøring eller frikjøring. Dette sikrer en optimal treningsopplevelse, hvor hver løper kan utfordre sine egne grenser, forsterke sin tekniske forståelse og oppleve stor grad av mestring og fremgang. Selv om vi oppmuntrer til økt selvstendighet, verdsetter vi fortsatt foreldres tilstedeværelse i bakken for å støtte og heie på deres voksende skiløpere. Foreldre blir også bedt om å bidra i organiseringen av treninger på en roterende basis for å sikre en smidig og effektiv økt for alle involverte.

Les mer her!

Klikk her for å melde deg inn:

MASTERS

Vil du forbedre dine ferdigheter på ski, utfordre deg selv i renn, eller dominere dine venner på Hemsedal denne påsken? Da er Njård Masterstrening det rette valget for deg!


Hva tilbyr vi?

  • Fast SSL-trening hver onsdag kl. 19 i Tryvann og Wyller
  • Tilleggstreninger i SL i Tryvann gjennom sesongen
  • Individuell feedback for å sikre personlig progresjon
  • Individuell coaching med bruk av videoanalyse og tidtaking


For hvem? Njård Masterstrening ønsker alle over 17 år velkommen, fra tidligere alpinister som søker å forbedre skiteknikken for Masters NM, til foreldre som ønsker en dypere forståelse av sporten for å bedre støtte barnas innsats, eller om du aldri har kjørt porter før!

Les mer her!

Klikk her for å melde deg inn: