Status etter NM: Njård er Norges beste Fekteklubb!

Postet av Njård den 7. Mai 2024

I helgen gikk norgesmesterskapet for senior og veteranklasser av stabelen, og for en helg det ble for Njård Fekting!

Njård i briljerte både i topp og bredde. Vi var sterkt representert med hele 5 lag i herrekonkurransen, og 2 lag i kvinnekonkurransen. Helgens resultater er et bevis på at SAMMEN BLI VI BEST! 

(artikkelen fortsetter under bildet)


Slik ser medaljestatistikken ut etter alle øvelser!


GULLSØLVBRONSETOTAL
Njård Fekting53210
Bygdø FK2259
Bekkestua Fekting1124
Bergens FK
235
Oslo FK

44
Stavanger FK

11

I lagkonkurransen tok Njård gullet i kvinneklassen, og både gull og sølv herreklassen! 

Førstelaget til njårdherrene tok seg oppskriftsmessig til finalen. Der møter vi vanligvis Bygdø FK med blant annet sin OL-sølvmedaljør Bartosz Piasecki. Slik ble det ikke i år da vårt sterke andrelag slo ut Bygdøs førstelag i semifinalen! Dette resultatet viser hvilken bredde vi har i klubben, og at Njård over flere generasjoner har skapt mange gode fektere.

I dameklassen tok laget bestående av Pia Albertson, Elsa Hellebø, og Yulia Fatula en kanonsterk seier over et godt lag fra Bergens FK. En fantastisk prestasjon fra de unge juniorene Elsa og Yulia, i tillegg til vår nybakte norgesmester Pia Albertson. Det er veldig gøy å se at vi står på toppen selv om vi bytter ut to tredjedeler av vinnerlaget fra ifjor!

Pia Albertson vant kongepokalen!

Vår verdensmester ble i år igjen norgesmester!  Gratulerer med et kjemperesultat Pia. Det er virkelig fortjent! Pia er en kjemperessurs for klubben, og vi er veldig takknemlig for matchingen du gir vår yngre fektere på trening!

To 17-åringer i senior NM finalen!  Pluss flere gode resultater fra unge njårdfektere!

17 år gamle Martin Aleksander Vik, og Yulia Fatula tok seg i dag helt til finalen i norgesmesterskapet i seniorklassen! Martin og Yulia fekter til vanlig i U17-klassen og steget opp til seniorklassen er stort. Dette er virkelig fantastiske resultater fo talentfulle fektere. Vi gleder oss til følge fortsettelsen. Njård fektings klubblegende Fredrik Backer tok også en veldig fin bronsemedalje!

Flere unge njårdfektere viste også gode resultater. NMs yngste deltaker Abel Dahle (født 2009) kom på en imponerende 12 plass. U17 fekteren Felix Assum tok også en svært solid 15 plass.

Konger av veteranklassen!

Patrick Merky vant veteranklasse 40+ på knusende vis! Patrick er en av klubbens ildsjeler og beste fektere, en stor forhåndsfavoritt i 40+ klassen, og innfridde til de grader. Njårds eldste medlem Tore Skår tok også en kjempefin 3.plass i klassen 70+!

 

Akos Buzinkay vant også veternklassen 50+ på mesterlig vis! Akos er mangeårig medlem av Njård Fekting, og helgens resultat er spesielt imponerende etter skadeplager de siste årene.

Ikke bare i Norge vi presterer!

Selv om det meste av fokus var rettet mot senior NM denne helgen leverte også en njårdfekter strålende resultater utenlands. India Aarseth kom helt til finalen i Malmö open! Gratulerer så mye!


Til slutt en stor takk til Anatoliy, og alle dere som gjør Njård Fekting til klubben den er!

Helgens resultater viser hvilken fantastisk læremester vår hovedtrener Antoliy er! Vi er utrolig glad for å ha en så dyktig og trivelig trener som Anatoliy med på laget.

Vi må også rette en stor takk til alle klubbens ildsjeler som gjør bakgrunnsarbeidet, og sørger for at Njård fekting styrer i riktig retning. Spesielt takk til Christian Dahle som denne helgen stilte som Njårds eneste dommer !Kommentarer

— Guest