Njårdjentenes nye tilværelse på skigymnas

Postet av Njård - Alpint den 7. Okt 2016

Det er fire år siden den "gyldne" 96 årgangen i leverte 5 løpere til skigymnaset Nydalen Alpin. Denne høsten har to av Njårds 2000 jenter begynt på samme gymnas, for å satse på skole og alpint.

Karen og Frida i Sölden, med World Cup starten i bakgrunnen

Karen og Frida i Sölden, med World Cup starten i bakgrunnen

Navnene er Frida Sofie Moholt og Karen Gurholt. Vi møter jentene i Sölden, Østerrike i begynnelsen av oktober. De er på en av to samlinger i MellomEuropa. Den første samlingen tilbringer de i Sölden og Pitztal. Og i månedsskiftet Oktober-November skal de ned igjen. Da blir det to uker i Hintertux og Pitztal. Før dette har de vært på flere samlinger i Norge og barmarkssamling i Nord-Spania, der en av trenerne deres kommer fra.

- Vi trives veldig godt, sier jentene om den nye tilværelsen. De forteller om en hverdag med minst to timer trening hver eneste dag. - Barmarkstreningen er ganske annerledes enn i Njård, det er mer styrke enn vi har trent tidligere. Treningen er veldig bra og trenerne er veldig gode, sier de, men forter seg å påpeke at de var veldig fornøyd med trenerne de hadde i Njård også. - Også er på et lag med veldig motiverte utøvere, og det bidrar til at det blir skikkelig guts og innsats på trening.

Jentene får verdifull coaching at trener "Nes"

Jentenes nye trener heter Ernesto "Nes" Perez og Magnus Nyvold. En sterk trenerduo med mye kompetanse og sterk motivasjon for å hjelpe Njård jentene og resten av laget til å bli så gode som mulig.

Foran dem står ytterligere to måneder med hard trening både på ski og barmark, før de skal debutere i FIS renn i begynnelsen av desember. Vi heier på jentene våre og skal følge godt med!
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.