Alpint for barn 6-12 år


VÅRT TRENINGSTILBUD


Vårt tilbud til barn kaller vi Alpinskolen, og vi deler inn barna i tre grupper etter alder. U8, U10 og U12. Vårt mål er å gi barna mestring og positive opplevelser gjennom morsom aktivitet som stimulerer grunnleggende skiferdigheter og fysiske egenskaper (barmark). Barna vil gjennomgå et mangfold av aktiviteter, og utfordringer. Øvelser, frikjøring, løypekjøring, park osv. Målet er å skape skiglede, varig interesse og en bred ferdighetsplattform å bygge videre på. Barna blir delt inn i grupper etter alder, og nivå. Innholdet og metodikken i treningen bygger på faglig forankrede prinsipper som bygger på NSFs langsiktige utviklingsplan

SKITRENING

Skitreningen starter i januar og varer frem til påske. I skitreningen for de minste vektlegger vi et høyt aktivitetsnivå, der barna skal ha det gøy og lære grunnleggende skiferdigheter gjennom varierte og motiverende øvelser. Vårt mål er at barna skal utvikle et bredt spekter av grunnleggende skiferdigheter, der balanse og svingteknikk er de viktigste elementene. I løpet av sesongen vil barna være gjennom frikjøring, øvelser, hopp og lek i parken samt intro til løypekjøring.

Vi tilrettelegger for mye situasjonsstyrt og oppgavestyrt aktivitet, der aktivitetene i seg selv stimulerer barna til å utvikle ønskede ferdigheter, fremfor overdreven verbal instruksjon eller tilbakemeldinger.

Skitreningen er i perioden 1 januar og frem til påske, og vi åpner påmeldingen i september/oktober. Les mer om treningstider og påmelding etc. her.

UTSTYR

Skitreninger krever noe utstyr, men det avhenger av alder og nivå. Se HER for utstyrsliste. 

BARMARKSTRENING

I tilegg til skitreing tilbyr vi fantastisk variert og morsom barmarkstrening i perioden 1. mai og frem til skisesongen.Barna vil få variert og allsidig trening, bygget på de samme faglige prinsippene som skitreningen. Vi vil i stor grad vektlegge koordinasjon i treningen, da dette er en viktig forutsetning for å kunne utvikle gode tekniske ferdigheter, både på ski og i andre sammenhenger. Samtidig vil stor variasjon av aktiviteter, sikre at vi også stimulerer egenskaper som utholdenhet, styrke, hurtighet, spenst, osv.

Barmarkstreningen deles inn i to terminer 1. mai - 30 september og 1. oktober -31 desember. Les mer om treningstider og påmelding etc her.

KJØREREGLER

Møt presis på trening.

Vær mot andre som du vil andre skal være mot deg.

Vær samarbeidsvillig og hør på hva treneren sier.